Ανησυχία από τους εκπαιδευτικούς της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων

Ανησυχία από τους εκπαιδευτικούς της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο – Αναζητείται οδηγός που προκάλεσε τη σύγκρουση (Video & Photos)
Έβρεξε γκολ στις Σέρρες
Μαθητές από τις Σέρρες πρωταθλητές στο “Coding”

«Εξαιτίας των δίμηνων εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στη Δομή Φιλοξενίας των προσφύγων που λειτουργεί στις Σέρρες, αποφασίστηκε οι πρόσφυγες να μετακινηθούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα στο Νομό Σερρών ή σε όμορο νομό, και να αναβληθεί προσωρινά η λειτουργία ΔΥΕΠ στις σχολικές μονάδες των Σερρών για το διάστημα των εργασιών.

Από τα παραπάνω προκύπτει πρόβλημα με τους δεκατρείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) οι οποίοι έχουν ήδη προσληφθεί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ΔΥΕΠ των Σερρών καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο μετακίνησής τους σε ΔΥΕΠ της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη πλευρά, σε τέσσερα σχολεία των Σερρών (11ο Δημ. Σχολείο Σερρών, Δημ. Πεντάπολης, 1ο Γυμνάσιο Σερρών και 2ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών,) λειτουργούν τμήματα όπου στην πρωινή ζώνη φοιτούν προσφυγάκια που διαμένουν εκτός της Δομής φιλοξενίας, όπως επίσης υπάρχουν κενά και σε ΖΕΠ. Θα μπορούσαν οι αναπληρωτές των ΔΥΕΠ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτά τα πρωινά τμήματα μέχρι την περάτωση των εργασιών στη Δομή φιλοξενίας και την επαναλειτουργία των ΔΥΕΠ των Σερρών.

Με δεδομένο ότι οι εννιά από τους δεκατρείς αναπληρωτές των ΔΥΕΠ διαμένουν στις Σέρρες και επέλεξαν στην αίτησή τους τις συγκεκριμένες ΔΥΕΠ και προηγήθηκαν βάσει μοριοδότησης, αιτούμαστε να μην γίνει καμία ενέργεια μετακίνησής τους σε άλλη περιοχή της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός εάν καταθέσουν αιτήσεις προσωρινής ή μόνιμης μετακίνησης για τη φετινή σχολική χρονιά οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Ζητούμε την παρέμβαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα και να μην υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, στους οποίους θα στηριχθεί η υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων.

Η ευελιξία που απαιτείται από τους συναδέλφους στο δύσκολο έργο της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, νομίζουμε πως είναι απαραίτητο να επιδειχθεί και από το Υπουργείο».

COMMENTS

WORDPRESS: 0