Αναβαθμίζεται ο Βιολογικός των Σερρών

BETart εκτιμήσεις Σαββάτου 10/06
Έβρεξε γκολ στις Σέρρες
Μητσοτάκης για Αμφίπολη: Ένα μοναδικό μνημείο έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης

deyas
«Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) της ΔΕΥΑ Σερρών αναβαθμίζεται συνεχώς με στόχο τη βέλτιστη και οικονομικότερη λειτουργία της» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Κώστας Χασαπίδης, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες συντήρησης που έγιναν στον Βιολογικό και ενημερώθηκε για την αναβάθμιση των εγκατεστημένων αυτοματισμών, σήμερα Τετάρτη 02/11 το πρωί.
Η ΔΕΥΑΣ θα δαπανήσει 481.754,88 ευρώ σε ένα χρόνο μετά από σύμβαση που υπέγραψε την 13/10/2016 με τον ανάδοχο για α) την αναβάθμιση της αυτόματης λειτουργίας και εποπτείας του Βιολογικού β) τη λειτουργία της μονάδας αφυδάτωσης του γ) τη λειτουργία – εποπτεία και φύλαξη του συνόλου των εγκαταστάσεων των έργων της ΕΕΛ από τις 11 το βράδυ έως τις επτά το πρωί για όλες τις μέρες του χρόνου συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και αργιών.
Από τον Απρίλιο του 2015 η ΔΕΥΑΣ αξιοποιεί τη λυματολάσπη του βιολογικού στη γεωργία και στην ανάπλαση τοπίων. Με νέα σύμβαση που υπογράφηκε την 19/9/2016, για ένα χρόνο έναντι του ποσού των 236.592 € με ΦΠΑ, ο ανάδοχος εργολάβος θα μεταφέρει τους 3.600 τόνους που παράγει ετησίως η μονάδα αφυδάτωσης σε εγκαταστάσεις – χώρους νόμιμα αδειοδοτημένες για την αξιοποίηση της.
Υπογραμμίζουμε, ότι από το 2015 ο Βιολογικός των Σερρών χρησιμοποιεί μία μέθοδο επεξεργασίας της λυματολάσπης που μειώνει την ποσότητα της κατά 20% και επιπλέον εξοικονομούνται ενέργεια και χημικά.
Έπειτα από 15 χρόνια λειτουργίας η ΕΕΛ δέχθηκε την πρώτη συντήρηση – ανακαίνιση των κτηριακών της εγκαταστάσεων οι οποίες ολοκληρώθηκαν και κόστισαν 121.770 ευρώ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0