48ωρο λουκέτο στους δήμους

48ωρο λουκέτο στους δήμους

Οι υποψηφιότητες για τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών
Στις Σέρρες ο 2ος αγώνας του Πρωταθλήματος Enduro
Συλλήψεις διαρρηκτών στις Σέρρες – Έκλεβαν καταστήματα και αμάξια

Με βασικό αίτημα την παραμονή στην εργασία των χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα αλλά και ενάντια στην εξαγγελία για υποχρεωτική φοίτηση προνήπιων στα νηπιαγωγεία η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην «πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου μνημονίου η συγκυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της τρόικας».

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση «να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων-παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία».

Και επισημαίνει πως «δεν θα αποδεχθεί καμία περικοπή του επιδόματος βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος των εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, όπως έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου».

efsyn.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0